Hylke Knot, Video & Fotografie

Van jongs af aan ben ik al aan de kust te vinden om te windsurfen, door deze passie is ook mijn liefde voor video- en fotografie ontstaan. Ik wilde een manier vinden om aan anderen over te brengen hoe mooi ik het windsurfen vind, hiervoor heb ik mijn eerste camera aangeschaft.

Al gauw werd mijn interesse in fotografie steeds groter, en werd ik die persoon die altijd zijn camera bij zich heeft. Zo heeft zelfs de logeerkamer in mijn huis eraan moeten geloven, die heb ik omgebouwd tot studio, om zo meer te kunnen leren over de kunst van het portretteren.

Omdat ik ook nieuwsgierig werd naar video en andere vormen van multimedia, ben ik in 2013 begonnen aan de opleiding Communicatie Multimedia Design aan de NHL. Hier heb ik mij kunnen verdiepen in de vele aspecten binnen het werkveld.

Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat het vertellen van een verhaal met beeld voor mij één van de belangrijkste aspecten is, ik geniet ervan om mooie en speciale momenten vast te kunnen leggen en over te kunnen brengen.

Daarnaast hou ik erg van afwisselend werk en een goede uitdaging. Wanneer ik aan het werk ben, voelt het niet als werken, en dit is voor het teken dat ik mijn vak gevonden heb.

Buiten werken in opdracht, richt ik mijn aandacht ook op autonome projecten, zoals korte films, fan art, trailers en reisvideo’s.

Terug