Loading...

7 Summits 1 Year | Alpen 2020

2020, een gek jaar voor iedereen! Samen met Jur Rademakers was het plan om in April/Mei de Mount Everest te gaan beklimmen.  Covid-19 …. alle plannen telkens uitstellen en uiteindelijk alles geschrapt voor dit jaar. Gelukkig konden we nog wel door Europa reizen gedurende de zomer en daarmee trainen in de Alpen voor wanneer we wel weer konden gaan. 

Zo zijn we met z’n drieën, Jur, Jelle Staleman van Mountain Network en ik, met de auto reden we een week lang door de Alpen het goede weer achteraan! Elke 24 uur bijna tweeduizend meter omhoog en weer omlaag, met een mooi begin bij de Ortler! De Ortler is een 3905 meter hoge berg in het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol. Een mooie berg om mee op te warmen. In de avond bij de hut aankomen en ‘s-ochtends vertrekken naar de top. Dat was het plan. ‘s-ochtends kwam  ik erachter dat ik de klemmen van mijn stijgijzers was vergeten te wisselen. Om ze aan te passen voor de schoenen waarmee ik naar boven moet. Balen, maar Jur en Jelle konden hem gelukkig wel beklimmen. Slecht weer op komst dus  snel de auto in en kijken waar het weer beter was! En natuurlijk een mooie route uitzoeken. Op naar de Grossglockner de hoogste berg van Oostenrijk! Deze ging gelukkig wel soepel. Ondanks dat we geen hand voor ogen konden zien. De hele route hebben wij in een wolk geklommen. 

Door het slechte weer hadden we weinig opties om de berg te kunnen beklimmen. Gelukkig zat er nog een licht gaatje in de dolomieten, en man oh man wat een mooie beelden hebben we daar kunnen maken. Voornamelijk van de Drei Zinnen (Tre Crime de Lavaredo) die uitzonderlijk mooi werd belicht. Absoluut een aanrader!  Daarnaast hebben we nog een prachtige route kunnen klimmen, op de Paternkofel berg, voordat het begon te onweren. Als afsluiting hebben we in Zwitserland de Fletschhorn met de meest ideale omstandigheden kunnen beklimmen. Wat een genot!

Hier een korte fotoreportage van deze week: