Loading...

Documentaire 7 Summits 1 Year

Het beklimmen van één van de Seven Summits is al een prestatie op zich. Er zijn 11 Nederlanders die ooit deze bergen hebben beklommen. Deze mensen hebben er jaren over gedaan om het hele lijstje af te werken. Onze ultieme uitdaging is het beklimmen van alle toppen in één kalenderjaar. Niet alleen is dit een extreme fysieke en mentale test, ook moeten alle omstandigheden mee zitten om het project tot een succes te maken. Voor veel mensen onbegonnen werk, voor ons: de ultieme uitdaging!

In 2019 zijn wij begonnen met dit project. Voordat wij aan het project begonnen zijn hebben we proefgedraaid in Kirgizië, op de prachtige berg Khan Tengri. We hebben een zelfvoorzienende expeditie gedaan om te kijken hoe we ervoor stonden, en wat we moesten verbeteren om deze ultieme uitdaging aan te gaan. Een prachtige expeditie waar we veel van hebben geleerd.

Voor deze documentaire zal ik proberen het zo goed mogelijk vast te leggen op en om de berg. Het doel is dat Jur Rademakers alle toppen behaald en ik zal bij elke berg proberen zo hoog mogelijk mee te klimmen.

Hier een overzicht van alle bergen

Aconcagua
Mount Everest
Denali
Kilimanjaro
Elbrus

Een indruk onze expeditie naar de Khan Tengri