Loading...

Documentaire 7 Summits 1 Year

Het beklimmen van één van de Seven Summits is al een prestatie op zich. Er zijn 11 Nederlanders die ooit deze bergen hebben beklommen. Deze mensen hebben er jaren over gedaan om het hele lijstje af te werken. Onze ultieme uitdaging is het beklimmen van alle toppen in één kalenderjaar. Niet alleen is dit een extreme fysieke en mentale test, ook moeten alle omstandigheden mee zitten om het project tot een succes te maken. Voor veel mensen onbegonnen werk, voor ons: de ultieme uitdaging!

In 2019 zijn wij begonnen met dit project. Voordat wij aan het project begonnen zijn hebben we proefgedraaid in Kirgizië, op de prachtige berg Khan Tengri. We hebben een zelfvoorzienende expeditie gedaan om te kijken hoe we ervoor stonden, en wat we moesten verbeteren om deze ultieme uitdaging aan te gaan. Een prachtige expeditie waar we veel van hebben geleerd.

Als eerste stond Mount Vinson (Antarctica) op de planning. Doordat er toen nog het één en ander onduidelijk was met de productie, is Jur Rademakers daar solo heengegaan en heb ik hem vergezeld op de Aconcagua (Argentinië). Nadat beide expedities succesvol afgerond waren, zouden we in het voorjaar van 2020 naar Mount Everest gaan. Wegens Covid-19 hebben wij ons project on hold moeten zetten en zullen wij verder gaan wanneer het weer mogelijk is.

Een indruk van onze expeditie naar de Aconcagua

Een indruk onze expeditie naar de Khan Tengri